Hairvideo’s & Stylingtools

Hi Weev lezers,

Wat leuk dat je hier weer bent beland. Vandaag wil ik wat delen over mijn haarproducten die ik gebruik tijdens mijn haarvideo’s en mijn stylingtools waar ik een obsessie voor heb. Want zeg nou zelf, je haar stylen met een mooie shiny tang maakt het toch een stukje leuker.

Ik heb eerder verteld dat goede haarproducten het halve werk van je kapsels zijn. Is dit een feit of een fabeltje? Nee, het is echt zo.. vaak hoor ik: ‘Ik maak gewoon krullen met mijn krultang, maar de krullen blijven nooit zitten.’ Hoe komt dit? Door de techniek die je toepast? Of dat je geen producten in je haar gebruikt?  Vaak denkt men dat alleen een styling tool wel voldoende is. Hell no people. Preppen is het al-ler be-lang-rijk-ste wat er is. Wat preppen? Yes, ook wel : Voorbereiden (prepare) genoemd.

Preppen is everything, je haar heeft (vaak) stevigheid nodig om dit te kunnen omvormen tot iets anders. Dat ligt er heel erg aan wat je wilt creëren natuurlijk. Bijvoorbeeld; iemand met dun en fijn haar wat je zou krullen met een krultang, zal eerder uitzakken dan wanneer je er verstevigingsproducten in doet. Dan heb ik het over mousse, texturesprays, saltsprays etc. Deze producten voegen stugheid, stevigheid en volume toe. Voor een langdurig effect heb je dat zeker nodig.

Maar wat is nou een goed haarproduct? Dat is voor iedereen anders. Iemand met een dik en veel haar zal een andere hold nodig hebben dan iemand met fijn haar. Dik en veel haar zal vaak sneller uitzakken met een krultang, je zou dan meer product kunnen gebruiken of juist een sterker product. Zelf werk ik van uit de kapsalon met Keune haircosmetics en Eleven Australia. Allebei top merken en zeker aan te raden. Zij hebben een uitgebreid assortiment met allerlei producten wat voor elk haartype aan te raden is.

Waar ik helemaal gek op ben, is stug haar met veel volume. Daar kan ik geen genoeg van krijgen. Als iets niet fijn vind aanvoelen, is: slap, dun, lijzig, net gewassen, ik-hang-daar-maar, haar. Wanneer ik producten toevoeg, word mijn haar ook minder snel vettig door de texture sprays en de droog shampoos. Deze absorberen vettigheid op je hoofdhuid en voelt daardoor weer fris en schoon. Als ik wil, kan ik 1x per week mijn haar wassen zonder dat het er vettig uitziet. Zonder producten is dit echt een no-go.

Als ik mijn haar heb gewassen, spray ik in nat haar altijd de: I Want Body Texture Spray van Eleven Australia. Dit is een lightweight spray waar volumepoeder is gemengt met liquid voor een droog textuur. Deze geeft ook veel volume en maakt mijn haar minder slap en futloos. Zo heb ik nog een favoriet, voor in droog haar als een finishing touch, die ik meestal ook in mijn videos’s gebruik, voor als je haar de hele dag lekker stug zit vind ik de Dry Finish Texture Spray van Eleven Australia of de Dry Texturizer van Keune Haircosmetics heel lekker!

Over naar de hairtools, wat gebruik jij? Kom je er met een borstel al mee weg? Of ga je nog leven lekker met die krul/stijl tang in de weer? Denk dat mijn favo ondertussen wel een krultang is geworden. Je kunt er alle kanten mee uit. Stijve krul, grove krul..  Als het aan mij ligt, ga ik voor een rommelige wave met veel volume. Zo heb ik een aantal verschillende krultangen liggen. Om te bepalen welke krultang geschikt is voor jou haartype, kun je het beste naar de temperatuur kijken. Niet zozeer naar het aantal warmtestanden die er op zitten, maar naar de specifieke temperaturen waar je krultang op kunt instellen. Voor bijvoorbeeld; dun en fijn haar, zit je goed bij een temperatuur van maximaal 180°C. Dun haar word sneller warm en vormt dus ook sneller naar de krul. Bij normaal haar gebruik je een temperatuur van 200°C.  Bij dik haar zit je goed bij een temperatuur van 220° C. Dik haar wordt minder snel warm dus vormt zich moeilijker naar een krul dus heeft dan vaak meer warmte nodig.

De dikte van de krultang is bepalend voor wat voor krul je wilt creëren. In een video op mijn instagram pagina (Hair.feedd) laat ik zien hoe je een lichte golf in je haar kunt maken, daarvoor pak ik mijn babyliss pro krultang in 38mm. Voor mijn favoriete lookje gebruik ik mijn Formawell Beauty X Kendall Jenner 1 inch 24k Pro krultang, daarmee kun je een beach wave creëren. Lekker messy and lots of volume. WHAT I LIKE.

Priscilla, 25 jaar, inspireert ieder met haar liefde voor hair & beauty.